איזון בין עבודה לחיים ומשפחה

ההבדל בין עבודה בעסק שלך לעבודה על העסק שלך

אין דבר מרגש יותר מלהשתחרר מעבודה יומיומית בשולחן עבודה ב Open Space ולפתוח עסק משלכם. סוף סוף אתם יכולים להיות הבוס של עצמכם וליצור כללים משלכם. אתם יכולים להחליט איך תבלו את הזמן שלכם, את מי לבחור כשותף ואיך לעשות עסקים. מה שבטוח הוא, שקיימים יתרונות רבים לניהול חברה משלכם.

אך ליזמות יש גם לא מעט חסרונות. ראשית, אין רשת ביטחון. אתם שמים את מרבית הביצים, אם לא את כולן, בסל אחד,  שעליו מתנוססת הכתובת: "אני הולך/ת להקים עסק, וזה הולך להיות הצלחה". יש החלטות מלחיצות שצריך לקבל על בסיס קבוע כמו גיוס עובדים, פיטורין, תמחור, תכנון, שותפויות ועוד. כף המאזניים של האיזון בין עבודה לחיים נוטה לטות לצד העבודה (ואפילו להגיע להתרסקות הנובעת מתשישות).

אבל כמה שעות בשבוע באמת עובדים היזמים? האם הם לוקחים חופשות ו/או סופי שבוע חופשיים?

איך הם מתמודדים עם הלחץ היום יומי של ניהול עסק? האם יש הזדמנויות להאצלת סמכויות או למיקור חוץ שמתפספסות, והאם יזמים סומכים מספיק על העובדים שלהם כדי להעביר להם עבודה? מהו מחיר סגנון החיים של יזם? והכי חשוב, האם איזון אמיתי בין עבודה לחיים אפשרי לבעלי עסקים קטנים?

החלטנו לקיים סקר בקרב מאות יזמים כדי לקבל תשובות לשאלות הללו, בנוסף לכמה אחרות. התגובות הפתיעו אותנו, לטובה, בחלק מהמקרים. באחרים, לא כל כך. הנה מה שמצאנו:

כמה שעות בעלים של עסקים קטנים עובדים באמת?

כשמדובר על איזון בין עבודה לחיים, השאלה הראשונה צריכה להיות "כמה שעות בשבוע אתם עובדים?" אז שאלנו, והמענה הכללי היה "הרבה". ובאופן ספציפי:

  • 19% - 60+ שעות עבודה שבועיות
  • 30% - 50-59 שעות עבודה שבועיות
  • 33% - 40-49 שעות עבודה שבועיות
  • 14% - 30-39 שעות עבודה שבועיות
  • 5% - פחות מ-30 שעות עבודה שבועיות

למרות ש-1 מכל 5 בעלי עסקים עובדים פחות משבוע העבודה הסטנדרטי של 40 שעות – הישג משמעותי למי שמצליח לעשות זאת - הרוב נמצאים בקטגוריה של 40+. ועדיין יש מספר לא מבוטל של יזמים שעובדים 60+ שעות בשבוע.

לאחר מכן, שאלנו את בעלי העסקים הקטנים אם הם מצפים לשינוי כלשהו בשעות שהם יעבדו בשנה הבאה. יותר ממחצית אמרו שהם לא מצפים לשינוי, אבל שליש אמרו שהם צופים עלייה בשעות העבודה. עבור 85% מהיזמים, אין אור בקצה המנהרה - הם יעבדו באותה מידה, אם לא יותר, בשנה הבאה.

כמה שעות בשבוע יזמים מעוניינים לעבוד?

קשה לדעת אם מישהו עובד יותר מדי מבלי לדעת קודם כמה שעות הוא מעדיף לעבוד בכל שבוע. באופן מפתיע, 1% מבעלי העסקים שסקרנו באמת רוצים לעבוד יותר מ-60 שעות שבועיות, ו-43% מעדיפים ללכת על מינימום של 40 שעות שבועיות. לעומת זאת, 56% רוצים לעבוד עד 39 שעות שבועיות. ההנחה היא שלמרות שלבעלי עסקים קטנים אין בעיה להשקיע שעות כדי לפתח את החברות שלהם, רובם עדיין מבלים יותר זמן בעבודה ממה שהם היו מעדיפים.

למרות שיזמים משקיעים הרבה שעות, הם מסכימים שיש כמה יתרונות לבעלות על עסק משלהם כגון גמישות רבה יותר. ברור, חלק מבעלי העסקים הקטנים עשויים לעבוד 55 שעות בשבוע, אבל לפחות אפשרות ההחלטה שלהם לגבי עיתוי ביצוע העבודה רבה יותר.

כששאלנו, "בהשוואה לקריירה הקודמת שלך, האם בעלות על עסק משלך נותנת לך יותר או פחות גמישות לעיסוק בתחומי עניין חיצוניים?", 73% דיווחו כי הם חווים יותר גמישות בשעות שלהם כעת מאשר כאשר עבדו עבור מישהו אחר. כמעט אחד מכל עשרה בעלי עסקים קטנים שהשיבו לסקר שלנו הם יזמים מאז ומתמיד, ללא עבודה אחרת כבסיס להשוואה. יש לכך תג מחיר כבד (ראו: השקעה בזמן) שמגיע יחד עם בעלות על עסק משלכם, אבל הרוב המכריע של היזמים מוצאים שזה נותן להם את הגמישות שרבים מהשכירים העובדים באותה עמדת עבודה לאורך זמן היו רוצים שתהיה להם.

בעלי עסקים קטנים עובדים בסופי שבוע אך יוצאים לחופשות

 כמה משעות העבודה הנוספות הללו זולגות לסוף השבוע? לא מעט. למעשה, 93% מבעלי העסקים הקטנים עובדים בסופי שבוע, כש-40% מהם עובדים בסופי שבוע "תמיד" או "לעתים קרובות". הסקר מצא גם שחברי TAB נוטים פחות לעבוד בסופי שבוע מאשר אנשים שאינם חברים בו, וזה כנראה קשור הרבה להתמקדותם בתכנון אסטרטגי - על כך בהמשך.

למרות שכמעט כל בעלי העסקים הקטנים עובדים בסופי שבוע, החדשות הטובות הן שהם יכולים לקחת הפסקה ממושכת מדי פעם. כששאלנו על ימי החופשה שלהם (או היעדר ימים כאלה), הופתענו לטובה מהתוצאות:

  • 44% לוקחים 16 ימי חופשה או יותר בכל שנה
  • 26% לוקחים 11 עד 15 ימי חופשה
  • 19% לוקחים 6 עד 10 ימי חופשה
  • 11% לוקחים 1 עד 5 ימי חופשה
  • 2% לעולם אינם לוקחים ימי חופשה

החדשות הטובות הן שכמעט כל בעלי העסקים הקטנים מסוגלים להתרחק מהחברות שלהם ולטעון מצברים. ייתכן שימי החופשה הם לאו דווקא בקיץ או בזמני שיא אחרים במכירות - אבל הם קיימים, וכמעט מחצית מהיזמים מסוגלים לקחת חופשה ארוכה יותר מאשר שבועיים חופש בכל שנה. מעטים מאוד עובדים לכל אורך השנה, דבר שלא יכול להיות להתקיים לאורך זמן. בנימה ספציפית ל-TAB, חברי TAB שסקרנו לוקחים הרבה יותר ימי חופשה מאשר מי שאינם חברים בו. שוב, ניתן לייחס זאת במידה רבה לתכנון אסטרטגי.

הסיבות שבגללן יזמים עובדים כל כך קשה

אם העבודה ה"ממוצעת" מורכבת מ-40 שעות שבועיות עם חופשה שנתית של שבועיים, בעלי עסקים קטנים עובדים הרבה יותר מהממוצע. אבל האם הם עובדים קשה מדי? ברוב המקרים, כן - 79% סבורים שהם עובדים יותר מדי. ובכל זאת, כמעט אחד מכל חמישה בעלי עסקים פועלים באזור הרצוי של עבודה ללא תחושה של עומס.

מהי הסיבה העיקרית לכך שבעלי עסקים קטנים עובדים יותר ממה שהם צריכים? זאת כיוון שהם מרגישים שיש כמה משימות שרק הם יכולים לבצע (32%). מספר לא מבוטל גם דיווח שהעסק שלהם דורש עלייה זמנית בשעות העבודה (16%), שהם זקוקים להגדלת רווחים (13%) או שהם מודאגים מפיגור בעבודה (8%).

באיזו מידה בעלי עסקים קטנים לחוצים?

יש השלכות לעבודה במשך ימים ארוכים הזולגת לסופי שבוע, דבר שגורם לעומס, או בעצם, לחץ. רק 24% מבעלי העסקים שנשאלו טענו כי מעולם לא הרגישו בעיות גדולות במיוחד הנובעות מלחץ הקשור לעבודה. עם זאת, הרוב אינו כזה בר מזל. התסמינים השכיחים ביותר שחווים יזמים כתוצאה מלחץ הקשור לעסק כוללים:

  • חוסר סבלנות (21%)
  • נדודי שינה (19%)
  • שכחה (13%)
  • שינויים במצב הרוח (8%)
  • אי שקט (7%)
  • שעמום (5%)
  • התפרצויות (4%)

גרוע מכך, רוב בעלי העסקים הקטנים חווים סימפטומים מרובים כתוצאה מלחץ הקשור לעבודה. למרבה המזל, יש פתרון לשעות הארוכות, להיעדר סופי שבוע ולתסמיני לחץ הקשורים לעבודה: להעביר הרבה מהעבודה הזו לאדם אחר. במילה אחת: האצלה. אם יזמים יצליחו להאציל חלק מהמשימות שהם מבצעים בדרך כלל לעובד מוכשר, ליזמים עצמם יהיה יותר זמן פנוי ופחות סיבות לחוש בלחץ.

דילמת האצלת הסמכויות לעומת מיקור חוץ

מה שבטוח הוא שהאצלה היא מיומנות שניתן לרכוש. אבל נכון לעכשיו, איך מרגישים בעלי עסקים קטנים לגבי היכולת שלהם להאציל משימות למי שעובד אצלם? כאשר התבקשו לדרג את היכולת האישית שלהם להאציל אחריות לאחרים, 65% מהנשאלים אמרו שהם "טובים" או "טובים מאוד". רק 5% אמרו שהם "חלשים" או "חלשים מאוד" בהאצלת משימות.

אם לבעלי עסקים קטנים כל כך נוח עם כישורי האצלה שלהם, מדוע הם עובדים קשה – ועוד כל כך הרבה שעות - כפי שהם עובדים נכון לעכשיו? לפני שיזמים יכולים להאציל משימות שהם רגילים לבצע, צריך להיות להם אמון בצוות שלהם. אולי שם הבעיה?

כאשר נשאלו בעלי העסקים הקטנים מדוע הם בוחרים שלא להאציל את המשימות שהם יכולים להאציל מבחינה טכנית, רק 3% אמרו שהם לא עושים זאת כי "הם לא סומכים על אף אחד אחר" שיבצע את העבודה. כשבעיית חוסר אמון איננה חלק מהמשוואה, אלה היו הסיבות העיקריות שהם ציינו שמונעות מהם להאציל סמכויות:

  • הם מרגישים שהם "האופציה הטובה ביותר" (30%)
  • לעובדים שלהם "אין את הכישורים הנכונים" (20%)
  • הם "ממהרים לסיים את העבודה" (20%)
  • הם "אוהבים לבצע את המשימות" (19%)

את שלוש הסיבות הראשונות ניתן לפתור על ידי הכשרה והעצמת עובדים, דבר שעשוי לחייב מחשבה מוקדמת, ושוב, תכנון אסטרטגי. כיוון שהסקר מראה ש-47% מהיזמים יכולים להפיק תועלת ממערך שכולל אותם ואת הצוותים שלהם, שמבזר את העבודה בצורה קצת יותר שווה, השקעת זמן בתכנון אסטרטגי היא השקעה שתניב רווחים במשך שנים.

האצלת סמכויות לעומת מיקור חוץ

 ברור שיש הבדל גדול בין האצלת משימות לבין מיקור חוץ - ולכל אחת מהשיטות יש את היתרונות שלה. בהאצלה, אתם משתמשים במשאבי אנוש קיימים. במיקור חוץ, אתם יוצאים אל מחוץ למאגר הכישרונות שלכם כדי להביא אנשים יעילים או יעילים יותר עבור משימה מסוימת – והדבר עשוי להיות זול יותר בהתאם בסוג המשימה, מה שהופך אותו לאופציה אטרקטיבית מאוד עבור בעלי עסקים קטנים רבים.

כשנשאלו לגבי משימות בעלות אופציה למיקור חוץ שכעת אינן מואצלות לעובדים, 56% אמרו שהם צפויים לבצע מיקור חוץ. זה עדיין משאיר אותנו עם 44% ש"קצת לא סביר" או "מאוד לא סביר" שיעבירו עבודות למיקור חוץ, לקבלנים או לחברות אחרות. אבל, למה לא?

  • 19% אומרים שהם לא יכולים לממן מיקור חוץ
  • 19% אומרים שהם מעדיפים שהעובדים יעשו את העבודה
  • 18% חוששים שאדם מבחוץ לא יעשה את העבודה כמו שצריך
  • 13% מודאגים מכך שהדבר יפגע באיכות העבודה
  • 12% מעדיפים להיות בשליטה על העבודה
  • 2% מודאגים לגבי סודיות או חושבים שמיקור חוץ הוא בדרך כלל מסוכן מדי עבור החברות שלהם
  • 6% פשוט לא יודע הרבה על אפשרויות מיקור החוץ שלהם

כך יוצא שעבור חלק, זו בעיה של כסף. אבל במידה רבה, החסם הגדול ביותר למיקור חוץ של משימות לחברות אחרות הוא חוסר אמון. כתוצאה מכך, בעלי עסקים קטנים נוטים יותר לשמור את עבודתם לעצמם.

המחיר הגבוה של שמירת העבודה לעצמכם

בעלי עסקים מתמודדים כל הזמן עם דרכים חלופיות לבלות את זמנם. כל דבר שהם בוחרים לעשות, בא על חשבון כל דבר אחר שהם יכולים לעשות באותו רגע. עם זאת, שאלנו: "אם היית יכול לעבוד פחות שעות, איך היית מבלה את הזמן שלך?". להלן ארבע התשובות המובילות:

לבלות יותר זמן עם משפחה וחברים (31%)

לנסוע בשביל הכיף (23%)

  • לשפר את הבריאות האישית (14%)
  • לחפש הזדמנויות צמיחה אסטרטגיות עבור העסק שלהם (10%)
  • רק 8% דיווחו שאין להם צורך לשנות את מספר השעות שהם עובדים, עובדה שמעידה על כך שהרבה מאוד יזמים צריכים כנראה להעריך מחדש את עמדותיהם לגבי האצלה ומיקור חוץ.

זמן פנוי מחוץ לעבודה הוא דבר אחד - אבל מה לגבי זמן חברה? אם יזמים יכלו לפנות יותר זמן לעבוד על העסקים שלהם (במקום בעסקים שלהם), איך הם היו מקצים את שעות העבודה הנוספות שלהם? הנה מה שהיה להם לומר:

  • 26% יקדישו את הזמן להגדלת הכנסות
  • 13% יקדישו את הזמן להגדלת יעילות השיווק
  • 13% יקדישו את הזמן בפיתוח מוצרים או שירותים חדשים
  • 10% יקדישו את הזמן בפיתוח שותפויות אסטרטגיות
  • 9% יקדישו את הזמן לגיוס עובדים מוכשרים

כל האפשרויות הללו חשובות וראויות להתמקדות ותשומת לב של בעל העסק הקטן, וממחישות שיש מחיר גבוה הקשור בשמירת עבודות לעצמכם ולא לפנות למיקור חוץ או האצלה. זה מדגיש בבירור את העובדה שבאמצעות השקעת זמן במשימות ספציפיות שניתן להאציל, בעלי עסקים מפספסים את הדברים החשובים יותר, דברים ברמה גבוהה, שבאמת לא ניתן להאציל או להעביר למיקור חוץ.

מה העלות של הוצאה של חמש שעות בעבודה על פרויקט שמישהו אחר יכול לטפל בו? השעות הללו נעלמות ממחלקת המכירות, פיתוח המוצר או השיווק, ולכולן יש פוטנציאל להכנסה גבוהה יותר בסבירות גבוהה יותר מהמשימה של חמש שעות שניתן להאציל. בקיצור, בעלי עסקים מפספסים גידול במכירות והכנסות מכיוון שהם לא מבצעים מיקור חוץ או מאצילים כמה שהם יכולים (וכנראה צריכים). חוסר תכנון מוביל לחוסר תיעדוף.

איזון בין עבודה וחיים אצל יזמים אפשרי בעזרת תכנון אסטרטגי

למרות שהסקר הראה שיש כמה מגמות אצל רוב מובהק - הרצון לבלות יותר זמן עם חברים ובני משפחה, הנטייה לעבוד בסופי שבוע ורמת מתח במקום העבודה - הופתענו לגלות עד כמה אקלקטיים ומגוונים הם היזמים שלנו. הצלחנו גם להצביע על כמה מהיתרונות הנפוצים של עבודה עם The Alternative Board, כולל פחות עבודה בסופי שבוע, יותר זמן חופשות והצלחה גדולה יותר בעזרת מיקור חוץ אסטרטגי.

בעלי עסקים קטנים תמיד יעמדו בפני האתגר של השגת איזון בריא בין עבודה לחיים. בבסיסה, יזמות מגיעה עם רשימה של סיכונים ואחריות הטבועים בה - אם זה היה קל, כולם היו עושים זאת. אבל למנהיג קשה להיות אפקטיבי בסביבה עסקית (או בכל מצב) אם הוא לחוץ, עובד ללא הפסקה ואוגר משימות שיכולות להיות מועברות למישהו אחר. חייב להיות איזשהו איזון בין עבודה לחיים.

מציאת האיזון הזה - או לפחות חיפוש מודע שלו - צריכה להיות בראש סדר העדיפויות של כל בעלי העסקים הקטנים. כאן נכנס לתמונה התכנון האסטרטגי, מכיוון שללא תוכנית להתקדמות, היזמים נאלצים לתזז את עצמם בין משימות ולכבות שריפות על ידי השלמת משימות שאף אחד אחר לא מאומן עבורן או שניתן לסמוך עליו.

האם מאמר זה עזר לכם? עזרו לעוד מישהו על ידי העברת המאמר לעמית.

 

x
סייען נגישות
הגדלת גופן
הקטנת גופן
גופן קריא
גווני אפור
גווני מונוכרום
איפוס צבעים
הקטנת תצוגה
הגדלת תצוגה
איפוס תצוגה

אתר מונגש

אנו רואים חשיבות עליונה בהנגשת אתר האינטרנט שלנו לאנשים עם מוגבלויות, וכך לאפשר לכלל האוכלוסיה להשתמש באתרנו בקלות ובנוחות. באתר זה בוצעו מגוון פעולות להנגשת האתר, הכוללות בין השאר התקנת רכיב נגישות ייעודי.

סייגי נגישות

למרות מאמצנו להנגיש את כלל הדפים באתר באופן מלא, יתכן ויתגלו חלקים באתר שאינם נגישים. במידה ואינם מסוגלים לגלוש באתר באופן אופטימלי, אנה צרו איתנו קשר

רכיב נגישות

באתר זה הותקן רכיב נגישות מתקדם, מבית all internet - בניית אתרים. רכיב זה מסייע בהנגשת האתר עבור אנשים בעלי מוגבלויות.