תכנון אסטרטגי

תכנון אסטרטגי הממוקד בעסקים בבעלות פרטית

תכנון אסטרטגי: מה זה?

 תכנון אסטרטגי הוא קודם כל כלי ניהולי. כמו כל כלי ניהול אחר, מטרתו העיקרית היא לסייע לארגון לתפקד טוב יותר, ובסופו של דבר להגיע להצלחה. תכנון אסטרטגי יכול לעזור לארגון למקד את הכוחות שלו, להבטיח שכל חברי הצוות פועלים לקראת אותן מטרות, ולסייע בביצוע שינויים בדרך בתגובה לשוק דינמי. תכנון אסטרטגי מספק מסגרת המובילה את הבחירות הקובעות את הכיוון והייעוד של החברה.

 

תכנון אסטרטגי חושף את סוג העסק, מה הוא עושה ולמה הוא עושה

את זה, תוך התמקדות בעתיד.

 

תכנון אסטרטגי מעריך את תפקידו של ארגון בהקשר לסביבתו. הוא מאפשר לארגון להסתגל על מנת להתאים את עצמו לשינויים המתרחשים בסביבתו. התכנית הסופית משמשת ככלי ניהולי שיטתי לפעילויות עסקיות כגון: פתרון בעיות, תכנון שוק, פיתוח מוצר ו/או שירות והכנת תכנית עסקית מלאה. המטרה היא לשלב את כל ההיבטים של פעילות העסק במערכת תומכת הדדית. התוכנית היא לא יותר ולא פחות ממכלול של החלטות על מה לעשות, למה לעשות את זה ואיך לעשות את זה.

 

תכנון אסטרטגי: למה יש צורך בו?

 

ישנן סיבות רבות לפיתוח תוכנית אסטרטגית. תכנון והצבת יעדים מוכיחים את עצמם באופן מתמשך כהשפעות חיוביות על סך כל הביצועים העסקיים. מכיוון שתכנון אסטרטגי עוסק אך ורק בהגדרת יעדים, אם הוא מבוצע בצורה נכונה, השפעתו יכולה לעזור לעסק לפעול טוב יותר באופן חד משמעי.

 

תוכנית כתובה יכולה לעזור לכם לארגן את כל החלקים שצריכים להתחבר על מנת שהעסק שלכם יצליח. בעלי עסקים רבים עוקבים אחר כל מה שמתבצע מבלי לנהל רישום. עם זאת, המבנה שתוכנית כתובה מספקת מעלה את הסיכוי שלכם לקחת בחשבון את כל הגורמים הרלוונטיים, וכי אף דבר בעל חשיבות לא ייפול בין הכיסאות.

 

יותר מזה, כיום, עסקים חייבים להתמודד עם שינויים מתמידים בסביבה העסקית. הצבת שינויים אלה בפרספקטיבה באמצעות תוכנית אסטרטגית מאפשרת לעסק לטפל בבעיות בצורה מתואמת.

 

תכנון אסטרטגי מוצלח

 

  • מוביל בחירות ומוביל לפעולה

 

  • יוצר חזון משותף

 

  • מהווה תהליך כולל בין ההנהלה הבכירה לבעלי העסקים

 

  • מתמקד בסביבת הארגון

 

  • מהווה חלק מרכזי בניהול אפקטיבי

 

 

גם אם העסק שלכם מצליח, ויש לכם תוכנית מחושבת היטב, עליכם להיות מסוגלים לתקשר את התוכנית שלכם ולשתף בה פעולה. המשקיעים, ההנהלה והעובדים כולם צריכים לדעת מהן התוכניות העתידיות עבור החברה. הם צריכים לראות היכן הם משתלבים, כיצד הם יכולים לעזור ולהיות מסוגלים לחלוק הצעות על סמך המומחיות שלהם שיעזרו לחברה להצליח. תוכנית כתובה היא כלי תקשורת חיוני.

 

 

 

 

 

 

מנהיגות עסקית אסטרטגית (SBL)

 

לרוב היזמים יש מטרה מוגדרת בראש כשזה מגיע לבעלות על עסק. יש להם הבנה של הסביבה החיצונית והפנימית שלהם, במיוחד כשהם מתייחסים לכוחות התחרותיים המשפיעים על הגשמת מטרה זו, וטבע יצירתי המאפשר להם להגיב ביעילות לאותם כוחות. למעשה, יזמים נושאים חלק גדול מהמידע הדרוש ליצירת תוכנית עסקית בסיסית ממש בראשם.

 

 
  

 

 

 

  1. חזון
  2. מודל SWOT
  3. תכנית
  4. מימוש לזה לקרות
  5. תפעול שוטף

 

 

 

תהליך של מנהיגות עסקית אסטרטגית הוא תהליך אידיאלי עבור עסק בבעלות פרטית. מטרתו היא לעזור לכם לשחרר את הנתונים הדרושים ליצירת תוכנית אסטרטגית יעילה, לאפשר לעסק שלכם לנצל את החוזקות שלו, לנטרל את החולשות שלו, לנצל הזדמנויות ולהתכונן לאיומים פוטנציאליים. תהליך מנהיגות עסקית אסטרטגית יעזור לכם למצוא את העתיד הטוב ביותר עבור החברה שלכם ואת הדרך הטובה ביותר שיש לנקוט בה על מנת להגיע ליעד זה.

 

השלבים של תהליך של מנהיגות עסקית אסטרטגית (SBL-Strategic Business Leadership) יסייעו להעביר את המידע השמור בראשכם ובראשי ההנהלה הבכירה שלכם לתוכנית כתובה ומאורגנת היטב, כך שתהיה לכם מפת דרכים לאן החברה שלכם צריכה להגיע. תהליך מנהיגות עסקית אסטרטגית גם מאפשר לכם למדוד את ההתקדמות שלכם צעד אחר צעד.

 

התאמה בין החזון האישי וחזון החברה

 

תהליך מנהיגות עסקית אסטרטגית הוא תהליך ייחודי שתוכנן במיוחד עבור חברות קטנות עד בינוניות. הוא שונה מתהליכי התכנון האסטרטגי המשמשים תאגידים גדולים או חברות ציבוריות. בתהליך מנהיגות עסקית אסטרטגית בעל העסק מעורב הרבה יותר. ישנה גמישות רבה יותר בפיתוח התוכנית האסטרטגית, ומגדירים הן את החזון "אישי" והן את החזון "העסקי".

 

מנהיגות עסקית אסטרטגית פירושה לשאול ללא הרף את השאלות: האם אנו נוקטים בפעולה המתאימה, והאם אנו עושים את הדבר הנכון? מנהיגות אסטרטגית מתמקדת בעתיד, אשר תמיד נתון לשינויים, אך במידה מסוימת, עדיין צפוי בהקשר של סביבת הארגון. להיות מנהיג עסקי מצליח דורש חשיבה מתמדת "מחוץ לקופסה" שלוקחת בחשבון את התמונה הגדולה. תכונה חשובה נוספת היא קיום הנכונות לאמץ ולהסתגל לנסיבות משתנות.

 

כמעט בכל שלב, התהליך מפורט בהצהרה כתובה בת 100 מילים. זה מבטיח שכוללים רק את האלמנטים והפעילויות העסקיים החזקים והמשפיעים ביותר, וכן שיהיה אפשר לשנות את התוכנית לפי הצורך בקלות. תהליך מנהיגות עסקית אסטרטגית כולל רצף מסודר של פעילויות, שכל אחת מהן חיונית לתהליך בכללותו.

 

  1. החזון של החברה והחזון האישי

 

בעסק בבעלות פרטית יש בדרך כלל שני חזונות עסקיים משלימים, שחייבים להיות מסונכרנים זה עם זה. האחד הוא החזון ה"אישי", הנשמר "קרוב לחזה" של הבעלים. הוא מכיל אלמנטים שהבעלים אינו מעוניין לחלוק עם עובדים או לקוחות. יתכן וחזון זה כולל תוכניות למכור את החברה או להביא קרוב משפחה לנהל את העסק. השני הוא חזון "החברה", המוצג בגלוי לעובדים וללקוחות. שני סוגי החזון צריכים להתכתב בהצהרה נחרצת של 100 מילים המתארת מה שאתם מעוניינים שהחברה שלכם תהיה בעתיד, ומה שאתם באופן אישי רוצים מהחיים שלכם.

 

 

 

  1. הצצה במראה / ניתוח SWOT

 

ניתוח של חוזקות, חולשות, הזדמנויות והסיכונים של החברה. השאלות שיש לענות עליהן בשלב זה הן:

 

  • למה העסק קיים?
  • מה החברה שלכם עושה הכי טוב?
  • מה ייחודי או נבדל בעסק שלכם?
  • מהו הצורך הבסיסי שהמוצר או השירות שלכם ממלאים?
  • מהי השקפת הלקוח שלכם לגבי איכות המוצר או השירות שלכם?

 

  1. תכניות אישיות ותכניות החברה

 

גורמי ההצלחה הקריטיים (CSF), יעדים (לטווח קצר שניתן להשיג באופן מציאותי תוך 36 חודשים), אסטרטגיות ותוכניות פעולה שביחד גורמים לחברה שלכם להתקדם לעבר הצלחה גדולה יותר. יעדים ותוכניות פעולה חייבים להיות ספציפיים וניתנים למדידה. בנוסף, תכניות פעולה חייבות לעמוד בקריטריונים הבאים (באנגלית: .T.R.A.M.S):

 

S – ספציפי (Specific)

M – מדיד (Measurable)

A – בר ביצוע (Actionable)

R – צד אחראי (Responsible party)

T - ציר זמן (Timeline)

 

גורמי הצלחה קריטיים לדוגמה

 

  • פיתוח מוצרים מיוחדים חדשים
  • פעילות בתפוקה מלאה

 

יעדים לדוגמה

 

  • פיתוח מוצר חדש אחד תוך 10 חודשים, שניים תוך 24 חודשים ושניים נוספים תוך 36 חודשים
  • הגדלת הרווח הגולמי מ-21% ל-23% עד סוף השנה
  • הגדלת מכירות המוצרים השוטפים ב-10% עד סוף השנה

 

אסטרטגיות לדוגמה

 

  • חקר שווקי מוצרים חדשים אלטרנטיביים עבור לקוחות, מתחרים וספקים
  • יצירת תוכנית פיתוח מוצר חדשה
  • יצירת תוכנית שיווק ומכירות של מוצר חדש

 

תכניות ביצוע לדוגמה

 

  • ניהול שיווק להשלמת הערכת שוק עד 10/15 לגבי פוטנציאל למוצרים חדשים
  • סקירת אפשרויות והמלצות מצוות המחקר ב-10/25

 

  1. גורמים לזה לקרות

 

ישנם שלושה מרכיבים מרכזיים שממקסמים את הסבירות שהתוכניות יתבצעו בהצלחה.

 

  • תקשורת מונעת תוצאות

שימוש בתקשורת הדדית יבטיח שההנחיות יהיו ברורות וישפיעו על מחויבות רגשית או קבלה מצד כל שחקני המפתח. השיטות כוללות את:  כיצד, מתי ואיך מתקיימת תקשורת אפקטיבית, ובונות את תרבות החברה.

 

  • סקירה שבועית ועדכון התכנית

אחד הגורמים החשובים ביותר בשלב זה הוא הקדשת זמן למעקב ועדכון התכנית. בצעו סקירה זו מדי שבוע, במידת האפשר. זכרו שלא משנה כמה אתם מתכננים, עליכם לתכנן את הבלתי צפוי. ביצוע סקירה שבועית יאפשר לכם לקחת בחשבון את האירועים הלא מתוכננים.

 

  • אחריות אישית

כבעלי עסק, אתם חיוניים להצלחת תוכניות הפעולה שלכם. אתם אחראים לכך שהדברים יתבצעו.

 

  1. לסובב את הגלגל

 

הצלחה אולטימטיבית תלויה בהתחייבות לשמירה מתמדת של תכנית מנהיגות עסקית אסטרטגית תוך כדי תנועה. זה דורש רמה של משמעת עצמית ואחריות שקשה לרוב בעלי העסקים להשיג ללא עזרה של מאמן.

 

לא יכולה להיות תנועה קדימה ללא בדיקה שבועית עקבית של התוכניות. יש לבדוק אמות מידה ולוחות זמנים, ולבצע עדכונים לפי הצורך. עם השלמת תכנית קיימת, יש להחליט אם תצא לפועל תכנית חדשה.

 

כדי להישאר על מסלול ההצלחה צריך גם גמישות לאמץ שינוי בלתי צפוי בתוכניות. אינספור גורמים עשויים לדרוש שינויים במסלול כולל קשיי תזרים מזומנים, פרידה בשותפות, אובדן לקוח גדול, או שינוי מיקוד עקב שינוי בתשוקה אישית.

 

תכנית מנהיגות עסקית אסטרטגית היא מסמך דינמי שצריך להתעדכן על בסיס קבוע

 

הפעלת צוות מנהיגות אסטרטגית

צוות המנהיגות האסטרטגית שלכם צריך להיות שילוב של "בעלי חזון" (אנשים שמזהים את הפוטנציאל של החברה) ו"אנשי פעולה" (אופטימיים זהירים לגבי המצב השוטף של משאבי החברה ואובייקטיביים בקשר למצב הנתון של היעדים והמשימות המתוכננים). בצוות צריכים להיות גם אנשים בעלי עמדות כוח שונות. אנשים אחרים שיהיו מעוניינים בכך צריכים לקבל גם את ההזדמנות להשמיע את עצמם בפני כל מקבלי ההחלטות.

 

לאחר השלמת שלושת השלבים הראשונים של התוכנית וההסכמה לפעול על פיהם, בעל העסק יכול להפעיל את צוות המנהיגות האסטרטגית (עובדי מפתח והבעלים), על מנת לסקור את הצהרות החברה והחזון האישי שלכם ולדון בהם ביסודיות.

 

תפקידו של צוות המנהיגות האסטרטגית הוא לערער על הצהרות אלה ולבצע כל שינוי שהם מוצאים לנכון, וזאת בהסכמת בעל העסק. הפעלת צוות המנהיגות האסטרטגית בשלב מוקדם בתהליך עשוי לחסוך לבעל העסק זמן יקר ומאמצים.

 

התועלות שבמנהיגות העסקית האסטרטגית

 

  • לכל צוות ההנהלה תהיה תמונה ברורה של הכיוון האסטרטגי של החברה שלכם והחזון שלה.
  • גם החזון ה"אישי" וגם חזון ה"חברה" מוגדרים ונמצאים בהרמוניה.
  • החברה שלכם תהיה ממוקדת טוב יותר. היא תוכל לכוון את משאביה, זמנה ומאמצי העובדים בכיוון הרצוי ולמנוע פיצול בנושאים בעדיפות נמוכה יותר.
  • מחויבות מצד כל ההנהלה לנקודות המפתח של כל שלב.
  • הפיתוח של התוכנית האסטרטגית פועל כמסנן לכל תכנית התפעולית, מוצר או שירות חדש, או הזדמנויות שוק חדשות הנשקלות לפני היישום.
  • תהיה מסגרת בה אפשר לקבל החלטות אפקטיביות יותר.

 

 

 

סיכום

 

בעלי עסקים רבים מתנגדים לתפיסה של תכנון אסטרטגי, ומשתמשים בתירוצים, החל מ"אין לי זמן" ל"תכנון מגביל את העסק שלי יותר מדי", ועד "אני מצליח, למה אני צריך לשנות?". זה מצער מכיוון שכל העסקים, אפילו המצליחים, יכולים להפיק תועלת מתכנון אסטרטגי. יכול להיות שיש לכם בראש את התוכנית הטובה ביותר, אבל עד שלא תתעדו אותה בכתב (או במחשב....), ייתכן שלעולם לא תדעו אלו אלמנטים חיוניים חסרים ועלולים להוות איום רציני על הצלחת העסק שלכם. הדרך היחידה להעביר בבירור את המחשבות והחזון האישי שלכם עבור החברה לאחרים היא באמצעות המילה הכתובה.

 

הכנת תוכנית אסטרטגית משביעת רצון היא תרגיל מאתגר אך חיוני,  שהופך להיות קל יותר באמצעות תהליך המנהיגות העסקית האסטרטגית. תהליך מנהיגות עסקית אסטרטגית עוזר ליזמים להבין בצורה ברורה יותר מה הם רוצים להשיג, וכיצד ומתי ניתן להשיג זאת. באמצעות תוכנית טובה, ההנהלה לא הולכת לאיבוד או מסתובבת כל הזמן בתוך מבוי סתום. כמו כן, בעסקים שכתבו תוכניות אסטרטגיות לא צצו בעיות בלתי צפויות.

 

תוכנית אסטרטגית אפקטיבית היא מסמך "חי", שבעזרת מעקב ובדיקה מתמשכים, משמש מצפן להובלת העסק דרך שינויים בלתי נמנעים. תוכנית אסטרטגית מתווה את כיוון העסק, מעצבת את עתידו ומבטיחה את צמיחתו ושגשוגו. לכל עסק בבעלות פרטית צריכה להיות תכנית כזאת.

 

האם "מנהיגות עסקית אסטרטגית" עזר לכם? עזרו לעוד מישהו על ידי העברת המאמר לעמית.

 

 

 

 

 

 

x
סייען נגישות
הגדלת גופן
הקטנת גופן
גופן קריא
גווני אפור
גווני מונוכרום
איפוס צבעים
הקטנת תצוגה
הגדלת תצוגה
איפוס תצוגה

אתר מונגש

אנו רואים חשיבות עליונה בהנגשת אתר האינטרנט שלנו לאנשים עם מוגבלויות, וכך לאפשר לכלל האוכלוסיה להשתמש באתרנו בקלות ובנוחות. באתר זה בוצעו מגוון פעולות להנגשת האתר, הכוללות בין השאר התקנת רכיב נגישות ייעודי.

סייגי נגישות

למרות מאמצנו להנגיש את כלל הדפים באתר באופן מלא, יתכן ויתגלו חלקים באתר שאינם נגישים. במידה ואינם מסוגלים לגלוש באתר באופן אופטימלי, אנה צרו איתנו קשר

רכיב נגישות

באתר זה הותקן רכיב נגישות מתקדם, מבית all internet - בניית אתרים. רכיב זה מסייע בהנגשת האתר עבור אנשים בעלי מוגבלויות.